De naam Akelei is afgeleid van Aquillegia, de Latijnse naam van deze plant en betekent arend. In Engeland wordt de plant Columbine genoemd, wat duif betekent.

Meer algemeen staat de akelei voor een verloren liefde terug brengen.

De naam Akelei is afgeleid van het Latijnse woord “Aquilegia,” wat arend betekent. In Engeland wordt deze plant “Columbine” genoemd, wat duif betekent. Algemeen wordt de akelei geassocieerd met het terugbrengen van een verloren liefde.

Bij de keuze van het interieur speelt blauw een centrale rol zoals de blauwe bank en lichtblauwe keukenkast. De muurschildering zorgt voor een harmonieuze verbinding binnen de ruimte. De gekozen tinten, een rustige vergrijsde blauw gecombineerd met warm wit, stralen zowel rust als warmte uit.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Kenmerken van het project:

Datum:

mei 2024

KENMERKEN:

KLEURTONEN:

Reactie van de opdrachtgever:

"Hilde heeft zo’n mooie muurschildering gemaakt in ons huis.

De keuze was snel gemaakt, een akelei. Dat is al mijn hele leven een van mijn lievelingsbloemen. In elke tuin waar ik woon zaai ik de akelei weer. Hilde is gaan schetsen en heeft gevraagd om foto’s te maken van onze inrichting. We hebben een aantal keren het ontwerp besproken en Hilde paste het aan, totdat we het een bij ons passend ontwerp vonden.

Wat ik bijzonder mooi vind is dat Hilde de kleuren van het interieur terug liet komen in de schildering. Voor ons belangrijk, het blend helemaal, het wordt een eenheid. Dat Hilde anderhalve dag bij ons schilderde heb ik ook als prettig ervaren, soms samen even kijken en overleggen over een aantal details. Kortom: we zijn heel blij met de schildering."